Saturday, May 7, 2011

Play Station 3 !!!!

       Pada 4 May 2011 hari yg aeis gembira gler sbb time tuh aeis pergi beli ps3!!! yeah i noe.. ps3 da lame kuar n da ramai org beli.. tp ader sy kisah! hauhauhauaha

xingt pukul berape ms tu.. aeis dgn abg n Jay "kwn" pergi The Mines.. nak beli ps 3.. sbnr yer aeis dgn abg mmg da lame gler nak beli Ps3 ni.. tp biler ada duit.. tibe2 jer nak ubah n modified keter..! ader duit jer mesti abis kat tmpt laen.. last skali aeis mmg berazam biler ader duit ag mmg CONFERM! nk beli Ps3.. hehehe

so kitaorg pun pusing2 kat dlm shopping complex The Mines tu.. usha2 harga Ps3 berape.. tibe2 tergerak hati ni nak g kedai MEdia Supplies.. "pic kat bwh ni" aeis pun tanye tokey tuh.. "tokey! berape harga Ps3 u jual??" dia pun ckp "rm1150 siap bg 10 games" aeis pun bls "rm1150?! murah tuh! sbb kedai laen PS3 RM1300 pastu bg 1 game jer..! Tp ckp dlam hati ar...! hehehe dgn muka yg happy dan smgt aeis pun ckp "Tokey saya conferm!!! conferm nak beli Ps3! dgn joypad! ^,^ tp tunggu jap sy dgn abg nak g beli tv dlu.. u tunggu tokey nnti sy datang balik!"

   


" Jay (bju belang2) dgn abg aeis tgh bincang pasal Ps3"


lepas tu kitaorg g cari TV plak.. tp lupe ar nama kedai ape kitaorg g beli tv tuh.. kitaorg beli tv ni sbb xnak guna Tv yg da ade kat umah sbb nnti rosak kena marah dgn ayah plak.. sbb tu beli tv sendiri hehehe " kat bwh ni pic time aeis g beli tv "



ni la Ps3 aeis! warna hitam ^,^


ni joypad aeis beli 





mamat ni tolong setting/update Ps3 aeis n install game2 yg aeis nak...! "pic kat bwh" dalam kepala otak aeis time tuh mmg nak semua game.. tp 7 atau 8 games jer bleh masuk. sbb size ps3 xbesar sgt.. klu nak byk game ag kena ugrade sikit bg size HArdisk besar skit ^^

senarai game aeis time tu TEKKEN 6! <--- WAJIB ader sbb minat giler game ni
Gran Turismo 5 <---- abg aeis minat gler game keter
Yakuza 3, Marvel vs Capcom 3 n byk ag.. x ingat ar...


sementara nak menunggu mamat tu update n install game.. kitaorg g makan dlu.. dkat Chicken Rice Shop! mmg terbaek ar time sbb perut lapar gler mmg aeis mkn mmg xingt dunia..! miahaahaha 



Pukul 2 pagi.. settle semua hal2 beli Ps3 n lepak2.. kitaorg pun blik. nak setting Tv n Ps3.. 
Arep (kwn) tolong jgak setting kan tv n Ps3 ^,^

ni kabel HDMI brand "BELKIN" jay ckp benda ni mahal.. tp aeis xtau ape2 pun psl tu.. janji ader huhu



Lihat la sy! HAPPY GLER n xsabar naek maen game! hehe



Taaadaaa~ ! game TEKKEN 6! game ni mmg terbaek! best woohhh... mmg minat game.. korang patut try maen game ni weyh ^,^

sampai disini shj citer sy... anyway thanks to my frenz sbb sudi tolong n temankan aku g beli Ps3! ^,^

n to My frenz' out there! thanks to u all sbb follow blog sy yg xbest sgt ni huhu
CITER LAEN AKAN DI UPDATE AG 
BYE GUYS



4 comments:

  1. wah...shoping smpai x ingat dunia tu...........

    ReplyDelete
  2. tau xper! hahahaha syok weyh ^,^

    ReplyDelete